diumenge, 21 de març del 2021

Fil de dones /Femenine Thread: Josephine Baker


Josephine Baker va ser una de les artistes més famoses dels anys 20 a París. D’origen molt humil, va fugir de la misèria als Estats Units i va fer fortuna a França, com una gran figura del Folies Bergère. A l’espectacle de revista “Un vent de folie” (1927) va causar sensació per la seva faldilleta de plàtans i la seva provocació, i es va convertir en tot un símbol de l’era del jazz. Però la Baker va ser moltes altres coses: és considerada la primera dona afrocamericana en participar en una pel·lícula, “La Sirène des tròpiques” (1927), i també va ser espia de França contra els nazis.

Aquí el meu homenatge amb el segon brodat sobre fotografia que faig, i que juntament amb el primer dedicat a l’actriu Louise Brooks, forma part d’un petit projecte que he posat en marxa batejat #FildeDones #FemenineThread.



Josephine Baker fue una de las artistas más famosas de los años 20 en París. De origen muy humilde, huyó de la miseria en Estados Unidos e hizo fortuna en Francia, como una gran figura del Folies Bergère. En el espectáculo de revista "Un viento de folie" (1927) causó sensación por su faldita de plátanos y su provocación, y se convirtió en todo un símbolo de la era del jazz. Pero la Baker fue muchas cosas: está considerada la primera mujer afrocamericana en participar en una película, "La Sirène des tropiques" (1927), y también fue espía de Francia contra los nazis.

Aquí mi homenaje con el segundo bordado sobre fotografía que hago, y que junto con el primero dedicado a la actriz Louise Brooks, forma parte de un pequeño proyecto que he puesto en marcha bautizado #FildeDones #FemenineThread.

Invocant la primavera / Invocando la primavera

Encara fa fred, però els dies es comencen a allargar i ja comencem a tenir ganes de sentir la primavera. Jo m'he adelantat i ja m'he...