dijous, 7 de juny del 2012

WWKiP a Barcelona


Aquesta setmana publico un article sobre l'afició per la llana, el ganxet i la mitja, al portal digital www.ciutatoci.com. En aquest article parlo també de la 'Kedada solidària' que ha organitzat la Plataforma Crealia aquest dissabte, dia 9 de juny, a l'esplanada de la Catedral de Barcelona. Us enganxo el text de l'article, que podeu veure publicat aquí. Espero que us agradi! I per cert, aviat us donarem informació sobre el WWKiP que hem organizat a Mataró a través d'Iluro Craft.
//
Esta semana publico un artículo sobre la afición por la lana, el ganchillo y el punto en el portal digital www.ciutatoci.com. En este artículo hablo también de la 'Kedada solidaria' que ha organizado la Plataforma Crealia este sábado, dia 9 de juny, en la Catedral de Barcelona. Os dejo el texto del artículo (está en catalán). Lo podéis ver publicado aquí. Espero que os guste. Y por cierto, pronto os daremos información sobre el WWKiP que hemos organizado en Mataró a través de Iluro Craft.
Existeix tot un moviment de joves i dinàmiques teixidores (i teixidors) que estan modernitzant l’afició per la llana i per aquelles tècniques que de petits havíem vist fer a les nostres àvies. El ganxet, la mitja, s’estan recuperant amb una força renovada a través de les noves generacions que, immerses en un món digital, busquen l’alternativa d’un món tangible i el plaer de l’objecte fet a mà i per un mateix. Mica en mica, el ganxet i la mitja torna a posar-se de moda i mica en mica també, les aficionades a aquesta activitat -amb certa vergonya perquè no les acusin de fer ganxet com les iaies- estan “sortint de l’armari” i ocupant carrers i places, cafeteries i botigues, per reivindicar la seva passió. A Catalunya existeixen una bona colla de grups i col·lectius de llanaires i ganxetaires que es troben periòdicament en cafeteries o merceries per compartir l’afició, intercanviar coneixements i sobretot, conversar, riure i passar-s’ho bé. Les accions al carrer de les guerrilles de ganxetaires urbanes serveixen per demostrar que el ganxet i la mitja pot tenir el seu vessant artístic i reivindicatiu, i que amb la llana es pot anar molt més lluny que els senzills “tapetes” que feien les nostres àvies.
Des de fa ja uns anys, el segon i tercer dissabte del mes de juny se celebra a nivell mundial el World Wide Knit in Public day (Diada Mundial de fer Punt de Mitja en Públic). Es tracta d’una és una trobada que es celebra simultàniament en diverses parts del Món amb l'objectiu principal de que tots, aficionades i aficionats d’una mateixa localitat, es puguin reunir en un espai públic per comunicar la idea de que fer punt de mitja es una activitat comunitària, sociabilitzadora i molt divertida. A Barcelona, aquest dissabte, dia 9 de juny, tindrà lloc un dels actes centrals en motiu del WWKiP. Es tracta d’una “Kedada Solidària”, organitzada per la Plataforma Crealia, que pretén convocar a les persones aficionades a la llana en una acció de caràcter solidari.
L’objectiu de la ‘Kedada solidària’ és fer una recol·lecta a favor de la Fundació Arrels, la ONG especialitzada en ajudar les persones que no tenen casa. La proposta és reunir 3.176€ perquè aquesta fundació pugui condicionar un pis, però si s’aconsegueixen 460,35€ es pot muntar una habitació individual, amb 400€ es pot garantir l’alimentació i l’allotjament d’una persona a un pis durant un mes o amb 1.460€ es pot allotjar una persona durant un any en una habitació de lloguer. Les donacions són voluntàries.
La gent que hi vulgui participar pot portar la feina de mitja o ganxet que tinguin a mig fer o/i a realitzar trossos quadrats de 15 cm x 15cm. amb els quals es folrarà una caseta de cartró per simbolitzar el suport a totes les persones “sense sostre”. Hi haurà 300 cadires i en el punt d'informació situat visiblement a l’Esplanada, també hi hauran agulles, ganxets i llanes per a tothom que s'apunti de forma espontània.
Crealia compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona per dur a terme aquesta acció. Crealia és la plataforma de suport a l'Associació Empresarial de la Merceria i Fornitura (Asemfo), entitat que agrupa les principals firmes de fabricants, majoristes i detallistes del sector de la merceria creativa i les manualitats a Espanya. Entre els seus objectius destaquen la promoció i l'organització d'activitats de caràcter didàctic, promocional i d'intercomunicació.

A banda de la quedada de dissabte, s’estan organitzant diversos esdeveniments a d’altres parts de Catalunya i el món en motiu del WWKiP, que es poden consultar en aquesta web http://www.wwkipday.com/find_kip.htm

2 comentaris:

sonietaSun ha dit...

ari, que hi aniràs a BCN dissabte matí?? et deixo uns quants quadradets per col·laborar a la causa??

Telas y Tentaciones ha dit...

Son muy bonitas!!! Bss.

Invocant la primavera / Invocando la primavera

Encara fa fred, però els dies es comencen a allargar i ja comencem a tenir ganes de sentir la primavera. Jo m'he adelantat i ja m'he...